facebook
facebook
twitter
dl, 17 d gener d 2022
L’Administració i el sector nàutic fan balanç de la temporada 2021
L’Administració i el sector nàutic fan balanç de la temporada 2021

La revista Skipper i El Mercantil donen veu a les conclusions dels principals agents del sector i l’administració portuària

‘La costa catalana, un lloc idoni perla nàutica, l’esport, la gastronomia i l’oci’

Pere Vila (Director General de Ports de la Generalitat)

Catalunya té 780 quilòmetres de costa amb unes condicions naturals diverses i un clima privilegiat que fan de l’entorn de la costa catalana un lloc idoni per gaudir d’una àmplia oferta d’activitats nàutiques, esportives, gastronòmiques i d’oci. L’empresa pública Ports de la Generalitat gestiona 45 ports del sistema portuari català dels quals els esportius acullen 30.600 amarradors, alguns dels quals aquest estiu han tingut una ocupació del 100% de la seva capacitat.

Continuar llegint

 

‘La mar és enemiga del coronavirus’

Albert Bertran (President de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics)

A principis de l’any 2020 la paraula pandèmia tenia poc significat per la majoria de persones, però la irrupció en les nostres vides del virus Covid-19 la va situar en primera línia de les paraules més utilitzades.

Ràpidament la P de pandèmia es va relacionar amb altres tres P: perill, por, i patiment. Es fa difícil intentar trobar algun aspecte positiu a aquesta pandèmia, però si és cert que els que estem relacionats amb la mar i el lleure nàutic hem pogut esquivar millor el perill, la por, i el patiment. La mar és enemiga de la Covid-19 i els grans espais oberts de les dàrsenes i les terrasses dels ports esportius són un obstacle per la seva propagació.

Continuar llegint

 

‘L’any 2021 confirma la tendència a l’alça de la nàutica recreativa’

Eugeni Figa i Deu (Vicepresident Zona Costa Brava de l’ACPET)

Un any més la demanda d’amarradors a les dàrsenes esportives de la Costa Brava ha crescut per sobre les nostres expectatives. El turisme nàutic s’ha convertit en una alternativa segura en ser una pràctica a l’aire lliure i en una bombolla social molt restringida. Afortunadament, aquest 2021 s’ha recuperat el nivell d’ocupació previ a la pandèmia, assolint la plena ocupació durant els mesos d’estiu en què els ports de la demarcació han penjat el cartell de “complet”.

Podem destacar tres factors fonamentals d’aquest creixement: el primer, l’elevat nombre de matriculacions; el segon, el fet que molts clients catalans i de la resta de l’estat han preferit quedar-se més a prop de les seves residències habituals i no fer llargs desplaçaments i, per últim, la recuperació del client estranger, principalment del sud de França, que ha tornat a les xifres de 2019.

Continuar llegint

 

‘Una recuperació esglaonada de l’activitat’

Àlex de la Fuente (Vicepresident Zona Barcelona de l’ACPET)

Els ports han vist aquest estiu uns indicis de recuperació, “sense arribar als valors d’abans de la pandèmia de la Covid-19”. Cal tenir molt en compte que els ports “són la porta d’arribada per mar a Catalunya, que té més de 580 quilòmetres de costa. Per aquest motiu, és vital que els ports tinguin molt en compte totes les estratègies turístiques que planegen a totes les administracions”. En aquest sentit, val a dir que aquest estiu s’ha vist una bona afluència de públic nacional als ports i en menor mesura dels visitants estrangers, que a diferència de l’estiu passat, aquests darrers mesos sí que han arribat als ports catalans.

 

‘El turisme Nàutic es reafirma com l’opció de turisme segur’

Nicolás González (Vicepresident Zona Costa Daurada i Terres de l’Ebre de l’ACPET)

Malgrat les restriccions de mobilitat existents a principi de la temporada estival, els ports de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre han rebut amb entusiasme usuaris i visitants a la recerca de la seva dosi de Vitamina Blava.

Una temporada marcada per la incertesa amb el nombre d’escales, així com per les estades de més llarga durada, que han permès als visitants descobrir l’àmplia oferta dels municipis costaners catalans. El turista nàutic, tant nacional com estranger, té un perfil marcat per la recerca d’experiències autèntiques, el contacte amb la natura, la gastronomia, l’oci familiar, i és en aquest camp on precisament tenim una àmplia oferta per a tots els gustos. Cal destacar que el turista nàutic es converteix en prescriptor de la destinació, amb un efecte multiplicador per a futures visites tant per terra com per mar.

Continuar llegint

 

‘Un estiu de cara al mar’

Carlos Sanlorenzo (Secretari General d’ANEN)

La temporada nàutica 2021 toca la seva fi amb un balanç molt positiu, tant pel que fa a les bones xifres de negoci com a la seva posició com activitat turística amb una creixent demanda.

La navegació d’esbarjo ja forma part de les activitats d’oci més demandades aquest estiu en les nostres costes. Les dades de matriculacions d’embarcacions d’esbarjo, en l’acumulat d’enguany, reflecteixen aquesta tendència ascendent de la nàutica, amb un creixement de les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo del 13% respecte a la temporada 2019.

Continuar llegint

 

‘Present i futur del sector de la nàutica d’esbarjo?’

Miquel Guarner (Secretari General del Clúster Nàutic Català)

Des de fa uns anys la nàutica d’esbarjo està experimentant un gran creixement a nivell mundial i si ens centrem a l’estat espanyol, en les xifres de l’evolució de les matriculacions de noves embarcacions, el sector nàutic, en general, està passant amb bona nota els efectes de la pandèmia. Durant aquest any i fins al mes setembre, cosa que implica ja la totalitat de la temporada, les matriculacions d’embarcacions noves han crescut un 31,5% gairebé 1500 embarcacions matriculades més respecte al mateix període de l’any anterior, i si ho comparem amb el mateix període del 2019, que va ser el millor dels anys precedents l’increment ha estat d’un 14,3%, i si a més considerem la manca de disponibilitat de motors i embarcacions dels darrers mesos, el creixement hauria estat d’entre un 20 i un 25%.

Continuar llegint

Bookmark and Share
PUBLICITAT

CONTACTAR