facebook
facebook
twitter
dt, 2 d marš d 2021
El CN l’Escala apropa el mar als més joves amb una nova edició de ‘l’Institut de la Vela’
El CN l’Escala apropa el mar als més joves amb una nova edició de ‘l’Institut de la Vela’

El Club Nàutic l’Escala en col·laboració amb l'Institut El Pedró a través de l'Associació de Mares i Pares, la Federació Catalana de Vela i l'Ajuntament de l’Escala, posen en marxa una nova edició de l'Institut de la Vela. Una iniciativa en la que hi participen vint-i-dos alumnes de Segon d'ESO, que dins d’una de les assignatures optatives s'acosten al mar, als esports nàutics i a la pràctica de la vela en un total de 15 sessions.

Les classes es fan tots els dimecres entre dos quarts d'onze i dos quarts d'una del matí, dues hores a la setmana en les que aprenen a navegar a vela amb autonomia. Entre d'altres, practiquen els diferents rumbs de navegació i els principis bàsics de la meteorologia i la teoria de la vela. Les primeres sessions es fan amb embarcacions col·lectives per tal de refrescar conceptes aquells que ja tenen nocions de navegació i tenir el primer contacte amb l'aigua els que són novells. En les sessions següents les sortides al mar ja es fan en embarcacions individuals o dobles, cosa que els permet agafar confiança i mica en mica convertir-se en navegants.

Durant les sessions també es donarà l’oportunitat de provar el rem, del que s'han previst entre dues i tres sessions en les que navegaran en caiac. A més de l'aprenentatge d'un esport, l'activitat aporta molt més al jovent. Als alumnes l'activitat agrada i no descarten continuar una vegada acabades les 15 sessions.

Bookmark and Share
PUBLICITAT

CONTACTAR