facebook
facebook
twitter
dc, 21 d juny d 2017
L’ACPET amb el Decàleg Ciutadà contra les escombraries marines
L’ACPET amb el Decàleg Ciutadà contra les escombraries marines

L'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics dóna suport al Decàleg Ciutadà contra les escombraries marines impulsat pel Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient per conscienciar sobre la importància i urgència de tenir un mar net. La Federació Espanyola de Ports Esportius i Turístics és una de les entitats que col·laboren en la campanya.

10 milions de tones d'escombraries arriben anualment a doll i oceans predominant els residus de plàstic, el 20% de les quals és producte d'activitats en el mar tals com a pesca i transport marítim. El 80% d'aquestes escombraries tenen el seu origen en terra i arriben al mar per múltiples vies. Aquests residus són un problema global tan important com el canvi climàtic, l'acidificació oceànica i la pèrdua de biodiversitat.

Més d'1 milió d'aus marines i 100 mil mamífers marins i tortugues moren cada any per embullo o indigestió d'escombraries marines. L’ACPET promou entre els seus ports i clubs associats les bones pràctiques del Décalogo Ciutadà contra les escombraries marítimes.

Bookmark and Share